Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 

28.8.2014 BY: RV

 

 

 Aiton amiksen auto:opas
 
 
Kuvan auto ei liity tapaukseen.
 
 
 
Autossa on tärkeintä olemus, sekä sisäinen että ulkoinen. Auto-n perushuoto käydään tässä oppaassa perusteelisesti
 
RATTI monilla automerkeillä tämä tulee valmiiksi asennettuna. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että autojen valmisratit ovat riittämättömiä piliksen(katso:pilluralli) ammattimaiseen harjoitukseen, että tavalliseen ajoon. Ratissa yleisesti kulutuskestävin vaihtoehto on ehdottomasti kolmioon perustuva ralliratti. Ketjurattia suositellaan talvella, sillä ketjuratissa parempi pito liukkaissa olosuhteissa, koska ketju parantaa auton pitoa. Puuratti on taas soralla parempi kuin ralli-tai ketjuratti koska puu pitää soralla.
 
POLKIMET polkimia on miesten autoissa kolme. Tärkeintä on, että niissä on riittävästi kromia, muuten ne kuluvat helposti. Kannattaa vaihtaa kevät-talvisin ja vuodenvaihteessa.
 
PENKKI autojen standardipenkit eivät tarjoa tukea ja tämä altistaa sinut skolioosille sekä on havaittu kuppaa tavallisten penkkien käyttäjillä. Sparkon penkit ovat paras vaihtoehto.
 
VAIHTEENVALITSIN vaihteenvalitsin on myöskin standardiautoissa riittämätön. Tärkein perusseikka on, että päässä on pääkallo. Pääkallon muoto antaa autolle hampaiden määrästä riippuen lisävaihteita.
 
MOOTTORI moottori kannattaa purkaa kerran viikossa kavereiden kanssa mahdollisimman julkisella paikalla. Näin öljyt moottorin sisällä saavat happea, joka palaa bensan kanssa tuottaen tehoa.
 
KARVANOPAT lisävaruste. Saatavilla kaikista hyvistä kaupoista. Lisäävät auton huippunopeutta.
 
WUNDERBAUM näitä kannattaa olla monta. Houkuttelevat hajulla kansainvälisiä huippumalleja syliisi.
 
PAKOPUTKI pakoputkeen on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on kukkarolle halvempi: hitsaa putki autosi alle näyttäen tuplapakoputkilta. Autosi koneisto ei kuitenkaan tajua eroa ja antaa mallista riippuen noin 5-10 hevosvoimaa lisää. Toinen vaihtoehto on ostaa tuplapakoputket. Tämä on loppujen lopuksi kannatavampaa koska tehot nousevat huomattavasti.
 
ANTENNI radiosi ei toimi ilman antennia. Antenni säteilee äänet auton pinnasta sisälle eli teippaa ilmastointiteipillä antenneja lisää katolle kunnes kuuluvuus on riittävä.
 
RENKAAT huolto-asemilta saa ilmaiseksi vanhoja settejä renkaita. Kannattaa aina käyttää mahdollisimman vanhoja renkaita, koska näissä liukas kuviopinta on jo kulunut ja tarjoaa enemmän pitoa jokaisessa olosuhteessa. Jos ostat uudet renkaat, ne täytyy sisäänajaa. Renkaan sisäänajo suoritetaan yleensä kaupan pihassa polttamalla kumia. Rengas on valmis jokapäiväiseen kulutukseen, kunhan asfalttiin jää jälki jota ei saa hankaamalla pois.
 
ÄÄNENTOISTO älä käytä diskantteja autosi kanssa, nämä vaurioittavat peltiosia kirkkailla äänillään. Äänentoisto kannattaa sijoittaa autossa mahdollisimman taakse, koska auton paino jakautuu täten paremmin takaakselille lisäten tehoa ja pitoa.
 
PARKKIKIEKKO tulee sijoittaa saapumisaikaasi, muuten saat sakot kun olet myöhässä.
 
MAALAUS auton maalaus kannattaa suorittaa spray-maalilla, tämä suojaa autosi värejä ja antaa persoonallisuutta. Kannattaa myös harkita rosvon kirjoittamista spraymaalilla autoon koska silloin poliisit eivät voi pidättää sinua. Ralliraidat parantavat auton aerodynamiikkaa, joka taas säästää bensaa ja lisää nopeutta.
 
HUORANPORTAAT oiva lisävaruste osaan automalleista. Näillä takaat sen, että saat kyytiisi kauneimmat naiset.
 
LASIT tuulilaseissa yleensä vakio on riittävä, kunhan siihen lisää pari logoa. Kannattaa käyttää aitoja autovarustajien logoja tai tallilogoja. Takalasit täytyy tummentaa, koska muuten uv-säteily vaurioittaa sisäverhoilua.
 
VALOT lisävalaistus tuo lisää turvallisuutta. Panosta pyöreisiin sumuvaloihin. Näitä voit lisätä noin 4-8 kappaletta keulallesi automallistasi riippuen.
 
TURVAVYÖ turvavyö on monissa autoissa jo vakiovaruste. Tähän tosin ei ole perusteita koska se on turvallisuusriski. Turvavöissä on suuri kuristumisvaara, ja tästä syystä ne kannattaa poistaa. Toinen vaihtoehto on laitattaa 5/6 pistevyö autoosi. 5/6 pistevyötä käyttämällä opit rallikuskiksi hetkessä.
 
VANTEET vanteet kannattaa tarkistaa kerran kuussa. Tärkeää on, että ne eivät ole suorassa. Suorassa olessaan vanne on yhteydessä renkaaseen, joka hidastaa sitä. Tämän voi korjata helpoiten vasaralla. Vanteisiin kannattaa lisätä myös pyöriviä osia, koska ne kumoavat ilmanvastusta.
 
JOUSITUS jousitus on nykyautoissa huono ja asetettu liian korkealle. Yleisesti suositellaan, että katkaiset kaikki näkemäsi jouset ja täten parannat ajomukavuutta.